Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Міжнародний день студента (Загальна подія)

Majesty
Дата події: 17 Листопад 2008 (Одноденна подія)


Драконоподібний мамонт

Група: Технічний відділ
Повідомлень: 1486
З нами з: 21.9.2007
Звідки: Франик
Користувач №: 4

Для багатьох не новина, що 17 листопада відзначається міжнародний день студента або, якщо говорити точніше, Міжнародний день солідарності студентів.

Ця дата обрана на честь події, що сталася 17 листопада 1939 у місті Празі. Тоді чеські студенти вийшли на демонстрацію протесту проти позбавлення їх права вчитися рідною мовою. Справа в тому, що нацисти, які окупували Чехію в 1939 році, проводили політику «онімечення» чехів в цілому і чеських студентів особливо. Одним із перших заходів на цьому шляху стало закриття чеських вузів з подальшим переведенням їх на німецьку мову. Демонстрація була розігнана силою, були навіть вбиті. Ця акція стала першою великою демонстрацією студентів у відповідь на безпрецедентне обмеження їхніх прав.

Міжнародний День Студента студентство святкується традиційно гучно й весело. Цей день об'єднує всі покоління студентів, як теперішніх так і колишніх. Студентство, мабуть, є найбільш прогресивним прошарком суспільства і професійне свято, це ще одна нагода не забувати про це.

Прийміть щирі вітання до Дня студента, а також побажання здоров'я, успіхів та активної життєвої позиції. Саме від Вас та Ваших вчинків, залежить майбутнє!

Також, існує ще один день студента - Тетянин день.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 27.4.2024, 3:52