Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
 
   Відповісти   Створити нову тему
> проблеми з мережею
krech
повідомлення 12.8.2009, 17:36
Порядковий номер повідомлення #1

Прибулець


Хто: Мешканець
Повідомлень: 7
З нами з: 12.8.2009
Мешканець №: 887
Подякували: 0 раз



компи не бачать сітки, але в інтернет виходять...
під словами "не бачать сітки" існують такі проблеми:
1. не бачать своєї робочої групи (взагалі ніяких не бачать, як через мережеве оточення так і через ping );
2. не можливо підключити мережеві прінтери.
але проксі бачать.. і з цих компютерів безпроблем виходиш в нет
 
Strange_V
повідомлення 13.8.2009, 0:41
Порядковий номер повідомлення #2

Городянин


Хто: Мешканець
Повідомлень: 438
З нами з: 12.1.2008
З: Франківськ
Мешканець №: 88
Подякували: 56 раз



Не відома топологія мережі.
Якщо сусідні (по мережі) компи навіть не пінгуються, першим ділом в цю сторону і копаємо. Зокрема звертаємо увагу на різного роду фаєрволи.
 
Агонь
повідомлення 13.8.2009, 10:43
Порядковий номер повідомлення #3

наци-гопнік


Хто: Мешканець
Повідомлень: 930
З нами з: 30.9.2007
З: Радной, франкоффский
Мешканець №: 28
Подякували: 146 раз



Казалось бы, при чём здесь брандмауэр Windows)
 
krech
повідомлення 13.8.2009, 11:23
Порядковий номер повідомлення #4

Прибулець


Хто: Мешканець
Повідомлень: 7
З нами з: 12.8.2009
Мешканець №: 887
Подякували: 0 раз



Цитата(Агонь @ 13.8.2009, 10:43) «
Казалось бы, при чём здесь брандмауэр Windows)


і я так думаю... при чому він тут коли він відключений.. smile.gif
фаєрволів ніяких більше немає.. мережеві служби підключені...
з софту... офіс, касперський... нічого особливого

що головне працювало все... а десь з тиждень така проблемка виникла...

Це повідомлення відредагував krech: 13.8.2009, 11:27
 
Агонь
повідомлення 13.8.2009, 22:01
Порядковий номер повідомлення #5

наци-гопнік


Хто: Мешканець
Повідомлень: 930
З нами з: 30.9.2007
З: Радной, франкоффский
Мешканець №: 28
Подякували: 146 раз



Я мав на увазі на машині з проксі, чи є якійсь фаєрволл/брандмауер
Якщо немає,
тоді пропоную потанцювавти з бубном

Якшо це не поможе, пробуємо наступне:
- звіряємо маску, гетуей та ДНС - вони на ВСІХ машинах мають бути між собою
- Машини в мережі не бачать тільки твій сервер-проксі, чи друг-друга? Мережеві диски підмаплюються ?? пробуй NET USE
- Машини, якими ти хочеш пропінгувати серв, TCP/IP протокол встановлений?) 127.0.0.1 пінгується?
- всякими tcpview/netview шось бачиш?
- !!! Рекомендую зробити повну інвентаризацію встановленого софта і служб які запускаються. Також рекомендую не використовувати антивірус Касперського, якщо звичайно є така можливість rolleyes.gif
- Можливо, всі хости належать до домену? А всі ці пінги і мережеві прінтери обрізаний на рівні АД

Карочє питаннь більше ніж відповідей

 
krech
повідомлення 14.8.2009, 12:07
Порядковий номер повідомлення #6

Прибулець


Хто: Мешканець
Повідомлень: 7
З нами з: 12.8.2009
Мешканець №: 887
Подякували: 0 раз



Цитата(Агонь @ 13.8.2009, 22:01) «
Я мав на увазі на машині з проксі, чи є якійсь фаєрволл/брандмауер
Якщо немає,
тоді пропоную потанцювавти з бубном

Якшо це не поможе, пробуємо наступне:
- звіряємо маску, гетуей та ДНС - вони на ВСІХ машинах мають бути між собою
- Машини в мережі не бачать тільки твій сервер-проксі, чи друг-друга? Мережеві диски підмаплюються ?? пробуй NET USE
- Машини, якими ти хочеш пропінгувати серв, TCP/IP протокол встановлений?) 127.0.0.1 пінгується?
- всякими tcpview/netview шось бачиш?
- !!! Рекомендую зробити повну інвентаризацію встановленого софта і служб які запускаються. Також рекомендую не використовувати антивірус Касперського, якщо звичайно є така можливість rolleyes.gif
- Можливо, всі хости належать до домену? А всі ці пінги і мережеві прінтери обрізаний на рівні АД

Карочє питаннь більше ніж відповідей


-до машини з проксі я доступу не маю... незнаю що там встановлено..
-ІР, маска, шлюз, робочі групи все в нормі... все правильно настроєні
-машини не бачать нічого з мережевого оточеня. (не бачать один одного... хоча підключені до одного свіча, ніщо не паше... але якщо в браузері прописати проксі. то в інтернет виходиш без проблем....)
-софт і служби я в першу чергу переглянув...
- мережа без доменів
 
Агонь
повідомлення 16.8.2009, 9:51
Порядковий номер повідомлення #7

наци-гопнік


Хто: Мешканець
Повідомлень: 930
З нами з: 30.9.2007
З: Радной, франкоффский
Мешканець №: 28
Подякували: 146 раз



Цитата(krech @ 14.8.2009, 12:07) «
-до машини з проксі я доступу не маю... незнаю що там встановлено..


Ну так а шо тоді хочеш? Стукай до свого сісадміна питайся що там він понаставіл на проксі
 
Scary
повідомлення 18.8.2009, 6:10
Порядковий номер повідомлення #8

Never say never...


Хто: Мешканець
Повідомлень: 542
З нами з: 10.10.2008
Мешканець №: 343
Подякували: 70 раз



Цитата(krech @ 14.8.2009, 12:07) «
-до машини з проксі я доступу не маю... незнаю що там встановлено..
-ІР, маска, шлюз, робочі групи все в нормі... все правильно настроєні
-машини не бачать нічого з мережевого оточеня. (не бачать один одного... хоча підключені до одного свіча, ніщо не паше... але якщо в браузері прописати проксі. то в інтернет виходиш без проблем....)
-софт і служби я в першу чергу переглянув...
- мережа без доменів


Це власна мережа чи провайдерна? Можливо все зроблено спеціально, такий варіант, як на мене, теж можливий. Свічі ж бувають програмовані
 
krech
повідомлення 19.8.2009, 14:58
Порядковий номер повідомлення #9

Прибулець


Хто: Мешканець
Повідомлень: 7
З нами з: 12.8.2009
Мешканець №: 887
Подякували: 0 раз



Цитата(Scary @ 18.8.2009, 6:10) «
Це власна мережа чи провайдерна? Можливо все зроблено спеціально, такий варіант, як на мене, теж можливий. Свічі ж бувають програмовані


мережа власна, свіч звичайний, 5-портовий... навіть якщо свіч відключити від всієї мережі і залишити ці 2 компи... всеодно вони нічого не бачать
 
Агонь
повідомлення 19.8.2009, 21:24
Порядковий номер повідомлення #10

наци-гопнік


Хто: Мешканець
Повідомлень: 930
З нами з: 30.9.2007
З: Радной, франкоффский
Мешканець №: 28
Подякували: 146 раз



плядь, тобі ж сказали що проблема з тим компом на якому проксі!
Якшо доступу не маєш, тоді звиняй
Якщо маєш - кажи, будемо дальше ковиряти шось
 
krech
повідомлення 20.8.2009, 14:19
Порядковий номер повідомлення #11

Прибулець


Хто: Мешканець
Повідомлень: 7
З нами з: 12.8.2009
Мешканець №: 887
Подякували: 0 раз



проблема не в проксі... вся мережа (біля 100 компів ) працює нормально... лише ці два компи не бачать мережі... якщо пінгувати з цих двох машин любий хост в цій мережі.. то видає що ця машина недоступна... навіть той самий проксі... але якщо прописати проксі в браузері то в нет виходиш...
навіть якщо підключити напряму комп до компа (кабель обжато правильно ) то вони не бачать один одного... ні через пінг, ні через мережеве оточення (то причому тут може бути той комп на якому проксі?)
 
Sashok
повідомлення 20.8.2009, 14:40
Порядковий номер повідомлення #12

не гиндлюй зо мнов


Хто: Мешканець
Повідомлень: 922
З нами з: 24.9.2007
З: Ahfyrsdcmr
Мешканець №: 10
Подякували: 83 раз



тоді там з мережевою проблеми...або в когось руки криві)

Це повідомлення відредагував Sashok: 20.8.2009, 14:40
 
Strange_V
повідомлення 20.8.2009, 14:44
Порядковий номер повідомлення #13

Городянин


Хто: Мешканець
Повідомлень: 438
З нами з: 12.1.2008
З: Франківськ
Мешканець №: 88
Подякували: 56 раз



krech, ping 127.0.0.1 ?
 
krech
повідомлення 20.8.2009, 16:21
Порядковий номер повідомлення #14

Прибулець


Хто: Мешканець
Повідомлень: 7
З нами з: 12.8.2009
Мешканець №: 887
Подякували: 0 раз



ping 127.0.0.1 все нормально...

Це повідомлення відредагував krech: 20.8.2009, 16:33
Приєднані стиснуті зображення
Приєднане зображення
 
 
Агонь
повідомлення 23.8.2009, 1:29
Порядковий номер повідомлення #15

наци-гопнік


Хто: Мешканець
Повідомлень: 930
З нами з: 30.9.2007
З: Радной, франкоффский
Мешканець №: 28
Подякували: 146 раз



Цитата(krech @ 20.8.2009, 14:19) «
навіть якщо підключити напряму комп до компа (кабель обжато правильно ) то вони не бачать один одного... ні через пінг, ні через мережеве оточення (то причому тут може бути той комп на якому проксі?)

впевнений що обжатий правильно? кроссовером?
http://nebesa.3dn.ru/publ/18-1-0-219
подивись, по тому лінку має бути обжатий кабель твій другим типом - кроссовером (комп-комп). Цей тип відрізняється від першого типу (комп-свіч/хаб)
 
kucher
повідомлення 23.8.2009, 12:38
Порядковий номер повідомлення #16

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 91
З нами з: 8.6.2009
З: Івано-Франківськ
Мешканець №: 804
Подякували: 18 раз



Цитата(Агонь @ 23.8.2009, 1:29) «
впевнений що обжатий правильно? кроссовером?
http://nebesa.3dn.ru/publ/18-1-0-219
подивись, по тому лінку має бути обжатий кабель твій другим типом - кроссовером (комп-комп). Цей тип відрізняється від першого типу (комп-свіч/хаб)


там помилка (міняються тільки оранжевий і зелений), а мають мінятися місцями їхні пари.
правильно по тому посиланню 2-гий коментар від Простого Юзера
 
Агонь
повідомлення 24.8.2009, 21:21
Порядковий номер повідомлення #17

наци-гопнік


Хто: Мешканець
Повідомлень: 930
З нами з: 30.9.2007
З: Радной, франкоффский
Мешканець №: 28
Подякували: 146 раз



ну гугол перший в списку такий показав)
так я в тебе кросовером обжато7
 
krech
повідомлення 25.8.2009, 8:50
Порядковий номер повідомлення #18

Прибулець


Хто: Мешканець
Повідомлень: 7
З нами з: 12.8.2009
Мешканець №: 887
Подякували: 0 раз



як обжимати я знаю... блін 5 років стажу.... просто з тим глюком стикнувся вперше....
а про ту ссиилочку дійсно лише пари оранжеіих і зелених мають мінятися місцями.... як в кросовері так і якщо вішати по 2 компи на 1 кабель (при умові якщо потрібно швидкість не більше 100мб)
 

   Відповісти   Створити нову тему

 
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 24.6.2024, 5:54