Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Профайл

kucher


Мешканець
Фотографія
Опції
Опції
Про себе
kucher не вказав(ла) нічого про себе.
Особиста інформація
kucher
Фанатик
34 років
Хлопчик
Івано-Франківськ
Дата народження: Квітень-1-1989
Захоплення
Архітектура, інфраструктура, дизайн, фотографія, музика
Статистика
Подякували 18 раз
Реєстрація: 8.6.2009
Перегляд профайлу: 3117*
Останнє відвідування: 8.3.2011, 14:13
Часовий пояс: 19.3.2024, 6:37
91 повідомлень (0 повідомлень в день)
Контактна інформація
AIM Інформація відсутня
Yahoo Інформація відсутня
ICQ 217197168
MSN Інформація відсутня
Контакт Приват
* Перегляди профайлу оновлюються щогодини
Записи на стінці
Друзі
Теми
Повідомлення
Блог
Teams
21 Jul 2010
Хочу пройти повний медичний огляд, а то щось здоров'я підводить sad.gif .

Де у нас в місті можна це зробити?
Скільки це буде коштувати?

Що можете порадити?

29 Oct 2009
Шановні мешканці НМ,
Як ви гадаєте що воно таке і як з ним боротися, можливо, захищатися?

Можливо цей вірус справа рук людських?

Можливо це наслідок якоїсь прихованої аварії на виробництві?

Цей вірус спричинив великий ажіотаж в аптеках та їх постачальників, для прикладу, за вчорашній день одна із фірм постачальників продала 5 тисяч масок, і отримала ще вдвічі більше замовлень... Чи захистять вони нас? mellow.gif

Якщо у вас є якась достовірна інформація, пишіть...

Допис:
Оголошено карантин
В школах, ліцеях, коледжах, профтехучилищах та ВУЗах Прикарпаття з 2 по 13 листопада оголошено карантин. Таке рішення прийняла надзвичайна епідеміологічна комісія. Про це в інтерв'ю нашому кореспондентові повідомила заступник головного санітарного лікаря області Марія Бойко.
Водночас, головний санітарний лікар Івано-Франківська Микола Недоступ повідомив, що завтра він подасть подання міському голові Віктору Анушкевичусу щодо оголошення продовження канікул в школах міста.

Оксана Середюк, інформ. служба ТРК "Вежа"
http://vezha.org/news/17755.html
26 Jun 2009
Створюючи цю тему хотів би сказати, що теорія фотографії є досить цікавою, особисто я дізнався багато нового. Можливо для когось це буде все відоме, а для когось це буде знахідка!!!!
Пропоную тут викладати теорію, методи фотозйомки (для пейзажів, портретів...), поради (як робити, а як ні...), та ще багато суміжної інформації. Також хотілося, щоб подані статті були українською...

P.S.: Якщо Ви вважаєте, що створення та існування даної теми є не доцільним, то можете її видалити!

Отже почну я:

1 Трикутник експозиції
Багато фотолюбителів початківців на певному етапі переходять на ручні налаштування фотокамер. Ця стаття допоможе вам розібратися з трьома основними складовими експозиції.

Для наочного прикладу наведу пояснення Брайана Петерсона, що написав книгу «Розуміння експозиції», яку варто прочитати, якщо ви маєте бажання спробувати перейти з автоматичного режиму вашої фотокамери на ручний та поекспериментувати з налаштуваннями.

В ній він показав три головних елементи, так званий «трикутник експозиції», котрі необхідно враховувати при роботі з експозицією.


Кожний з трьох елементів трикутника має відношення до світла і до того, як воно проникає і взаємодіє з камерою.

Три елементи:

  1. ISO — одиниця вимірювання чутливості матриці фотокамери до світла;
  2. Діафрагма — величина відкриття об'єктива в момент зйомки;
  3. Витримка — інтервал часу, на протязі котрого затвор відкрито.

Експозиція зображення отримується з перетину цих трьох елементів.

Саме головне — зміни одного елемента будуть впливати на другі. Це означає, що ви ніколи не зможете відокремити тільки один елемент, завжди потрібно пам'ятати про решту.

Декілька метафор для розуміння трикутника експозиції в цифровій фотографії:

Більшість людей описує відношення між ISO, діафрагмою та витримкою, використовуючи метафори для кращого розуміння. Дозвольте і мені поділитись парою таких метафор. Зразу попереджу — як і більшість інших метафор, ці далекі від ідеалу.

Вікно

Представте, що ваша камера — це вікно з жалюзями, котрі відкриваються та закриваються.

Діафрагма — це розмір вікна. Чим більше вікно, тим більше світла воно пропускає, і тим світліше кімната.

Витримка — це час, на протязі котрого відкрито жалюзі. Чим довше ви тримаєте жалюзі відкритими, тим довше світло буде надходити в кімнату.

Тепер уявіть, що ви в кімнаті та наділи сонцезахисні окуляри (надіюсь, це не дуже фантастично?). Ваші очі стають менш чутливими до світла, що надходить в кімнату (як при низькому значенні ISO).

Існує декілька шляхів для підвищення кількості світла, що надходить до кімнати. Ви можете збільшити час відкриття жалюзей (збільшити витримку), можете збільшити розмір вікна (відкрити діафрагму) або можете зняти сонцезахистні окуляри (збільшити значення ISO).

Добре, це не ідеальний приклад, але сам принцип ви повинні зрозуміти.

Літнє сонце

В цій метафорі ми розглянемо експозицію в якості засмаги.

Я в дитинстві хотів добре засмагнути, але у мене була дуже чутлива шкіра, тому ціль не була досягнута. Я завжди згорав, коли виходив на сонце. Прирівняємо ваш тип шкіри до значення ISO. Деякі люди більш чутливі до сонця, ніж інші.

Витримка в цій метафорі — час, на протязі якого ви знаходитесь під сонцем. Чим довше ви знаходитесь на сонці, тим більше шансів добре засмагнути (авжеж, якщо пересидіти, то можна конкретно обгоріти).

Діафрагма як захисний крем, котрий ви наносите на свою шкіру. Крем захищає від сонця по різному в залежності від своєї сили. Нанесений на шкіру крем для сильного захисту зменшить кількість сонячного проміння, потрапляючого на шкіру — таким чином людина з чутливою шкірою зможе довше знаходитися на сонці. (тобто при закритті діафрагми вам прийдеться збільшити витримку і/або понизити ISO).

Як я уже казав, ні одна метафора не ідеальна, але ці дві показують о взаємозв'язок витримки, діафрагми та ISO в вашій фотокамері.

До речі: третя метафора, про яку я чув, використовує садовий шланг (товщина шланга — діафрагма, довжина — витримка, а напір води — значення ISO).

Зберемо все разом

Пізнання мистецтва експозиції це те, що займає багато практики. В багатьох випадках це спритність рук, і більшість професійних фотографів експериментують та виставляють налаштування по ходу. Пам'ятайте, що зміни кожного з елементів впливають не тільки на експозицію знімка, але й на другі його параметри (зміни діафрагми впливають на глибину різкості, зміни ISO впливають на зернистість знімка, а зміни витримки впливають на те, як сфотографується рух).

Найбільша заслуга цифрових фотокамер полягає в тому, що вони являються ідеальним полігоном для вивчення експозиції. Ви можете відзняти скільки завгодно кадрів абсолютно безкоштовно, а також не тільки знімати в Автоматичному та Ручному режимах. В більшості випадків камери мають Напівавтоматичні режими пріоритету діафрагми та пріоритету витримки, в яких фотокамера дозволяє вам виставити один з елементів трикутника, а решту підбере сама.

Можна багато говорити про кожен з трьох елементів трикутника експозиції, але це загальна інформація котра допоможе розібратися в основах. Гадаю ця інформація буде вам корисною.

Дану статтю взято з:
http://serjart.name/2009/triangular-exposure.htm
Стінка
Інші мешканці нічого не написали на стінці kucher.

Перегляди


10 Dec 2010 - 23:40


8 Jul 2010 - 21:30


29 Jun 2010 - 21:14


8 Feb 2010 - 18:23


20 Dec 2009 - 19:37

Друзі

17 повідомлень
Останні дії: 20.9.2009, 2:37

295 повідомлень
Останні дії: 11.11.2012, 12:23
Перегляд усіх друзів
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 19.3.2024, 7:37