Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
 
   Відповісти   Створити нову тему
> Скільки коштують франківчанам афери «Івано-Франківськгазу», про безчинства Івано-Франківськгазу
Alex111
повідомлення 26.11.2017, 21:26
Порядковий номер повідомлення #1

Прибулець


Хто: Мешканець
Повідомлень: 1
З нами з: 26.11.2017
Мешканець №: 3970
Подякували: 0 раз



Добрий вечір.
В даному пості я би хотів поділитися власною історією спілкування з Івано-Франківськгаз, оскільки знаю, що подібні історії непоодинокі але не всі наважуються з ними сперечатися. Надам повний текст статті, написаною порядними журналістами, а також ссилку на статтю(звичайно, якщо адміністрація ресурсу побажає її опублікувати, за що я буду щиро вдячний). Шановні мешканці, поділіться і ви власним досвідом спілкування з даною організацією.

Скільки коштують франківчанам афери «Івано-Франківськгазу»
І мова йде не лише про кошти, а й про нерви, репутацію та час, витрачений на судові засідання та бюрократичну тяганину.

У жовтні минулого року контролер «Івано-Франківськгазу» прийшов з перевіркою на один із об’єктів нерухомості в обласному центрі Прикарпаття. Прийшов без попередження, і, як наслідок, не застав на місці представників споживача і невідомим способом проникнув до лічильника, попри те, що Кодекс газорозподільчих систем передбачає обов’язкову присутність представника споживача у процесі перевірки.

Самостійно, без свідків, оглянувши лічильник, контролер заявив, що мідний дріт на пломбі пошкоджено і склав акт про порушення, який було підписано лише зі сторони «Івано-Франківськгазу», у зв’язку із вищеописаною причиною.

Приблизно через місяць до даного приміщення завітали вже два контролери і знову склали акт про порушення, і знову без споживача, вкотре не повідомивши про свій візит…

Як зазначив у коментарі журналістам адвокат Роман Савчук, який представляє інтереси власника приміщення у суді, той вже кілька років перебуває за кордоном і єдиним, хто б міг підписати акт – був орендар. Проте, замість підпису на акті газовики прописом написали прізвище дружини власника, яка також перебувала за кордоном.

У ході судового розгляду представник «Івано-Франківськгазу» заявила, що, оскільки власника не було – була його дружина, що було спростовано відповідями з прикордонної служби. Хто підписався у тому акті зі сторони споживача – досі невідомо.

У поясненні одного з контролерів, яке було нещодавно надіслане до суду, вказано, що йому надала доступ до приміщення особа, яка представилась дружиною власника. Проте, як свідчать неспростовні докази, особу газовик-контролер у порядку чинного законодавства не встановив, що беззаперечно свідчить про правопорушення з його сторони.

Окрім складення фіктивного акту газовики вилучили лічильник на експертизу і тимчасово встановили інший. Згодом, у експертному висновку було зазначено, що пломба неушкоджена і жодних механічних пошкоджень виявлено не було, а відповідно вилучений лічильник – абсолютно справний і придатний для експлуатації.

Обурені своїм безсиллям газовики, у березні цього року припинили газопостачання до вищезгаданого приміщення, і традиційно – без попередження та участі споживача.

Після тривалих бюрократичних перепитій, у відповідь на численні скарги, у квітні 2017 року «Івано-Франківськгаз» надав відповідь, у якій зазначив, що газопостачання було припинено через численні порушення і відновити його можна лише за умови сплати штрафу у розмірі 86 тисяч гривень.

Після такої відповіді від комунальників споживач вирішив звернутися до суду. Господарський суд Івано-Франківської області, розглянувши матеріали справи, постановив відновити газопостачання позивачу, у зв’язку із незаконними діями представників «Івано-Франківськгазу».

Газовики ж вирішили взяти реванш, подавши заяву до Апеляційного суду, мотивуючи це тим, що попри висновок експертизи, яка підтвердила його справність та відсутність втручання у механізм, споживач міг використовувати газ поза обліком, що по суті є цілковитим абсурдом.

Днями Апеляційний суд у Львові розпочав розгляд апеляційної скарги «Івано-Франківськгазу», проте справу відклали у звязку з тим, що представник апелюючих у Львові не встиг ознайомитись з матеріалами справи.

Далі буде…
http://shablya.if.ua/holovni-novyny/10935-...kivs-kgazu.html
 

   Відповісти   Створити нову тему

 
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 20.4.2024, 0:51