ну от прийшов той момент, коли я напевно зможу відповісти на це питання з свого боку.
Церква, віра, ....гроші, бізнес... як ви це можете прирівнювати?
Церква - це в першу чергу місце для молитви, проведення богослужінь. Сюди приходять люди здебільшого тому, що мають віру, а не тому що їх заставляють батьки (хоча і таке буває).
Церква це не задум якоїсь людини, який веде до збагачення, бо в часи коли створювались перші церкви мова про гроші і про збагачення взагалі не йшла.
Ви народ, що не вірите в чудеса, які ставалися з людьми, та й не тільки? Так ви можете подумати, а хтось збрехав та й усе, ні брехня століттями триматися не може вона б десь вспливла на поверхню уже давно. Чому деякі дива не можуть пояснити вчені взагалі? Чому?
Чому дуже часто, коли все складається добре ви кажете "Слава Богу"?? Не було ніколи такого?
Коли ви ці слова вимовляєте ви напевно вірите в нього?
А тепер про те, що збирають гроші і про боротьбу між церквами і про "бізнес"..
Так у церкві збирають гроші мене це самого інколи нервує, але вони збирають на утримання церкви і проживання священника і його родини ( тоді збирають у церквах гроші двічі і це тільки у сільській місцевості) адже якшо ви знаєте, а може незнаєте то скажу священник може одружитися до свого свячення на священника , а після цього ні. Гроші у церкві збирають, але чомусь це називається "пожертва" , а не "ціна перебування в церкві". Вони збирають, але ви можете дати гроші, а можете не дати гроші і ніхто вам не скаже "давай гроші". Віра, пожертва -це все залежить від вас.
Круті машини на подвірї церкви...а ви не задумувались, що це може бути подарунок одного (чи декількох) з віруючих? Так вони напевно думають таким способом відкупитися ну і нехай ...вони таким способом показують, що знову ж таки вірять не у Бога, а у гроші. Я дуже багато разів бачив машини на подвірї церкви, але машини прості, які використовують як засіб пересування (хоча бачив і досить престижні).
Я знаю багато випадків, коли священники є поганими якшо так можна сказати людьми ( беруть гроші з людей, матюкаються і т. д. і т. п.), але церква на це говорить так : "не кожен священник попаде до раю".
... а тепер після всього шо я написав подумайте над своєю точкою зору на рахунок церкви, віри і всього, що з цим пов'язано....