Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )

Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
11 Сторінки V  < 1 2 3 4 5 > »   
   Відповісти   Створити нову тему
> Коли до вас говорять чужою мовою...
Nymphetamine
повідомлення 15.8.2008, 11:59
Порядковий номер повідомлення #41

Експерт

Хто: Мешканець
З: Івано-Франківськ
Мешканець №: 207
Подякували: 10 раз

свідомих громадян, які будуть її доповнювати, виносити на один щабель із іншими державами... домівка, де тебе люблять і чекають, не зважаючи ні на що...
ну додавати можна ще багато що...а які ви варіанти назвете???

Ктото
повідомлення 15.8.2008, 20:58
Порядковий номер повідомлення #42

Фанатик

Мешканець №: 184
Подякували: 9 раз

Цитата(Nymphetamine @ 15.8.2008, 11:59) «
свідомих громадян, які будуть її доповнювати, виносити на один щабель із іншими державами... домівка, де тебе люблять і чекають, не зважаючи ні на що...
ну додавати можна ще багато що...а які ви варіанти назвете???

Да из нас складывается. Из нас с Вами...

Только мы вместе можем сделать дом, таким, где любят и ждут несмотря ни на что. Как Вы хорошо сказали. Ведь жизнь народов в государстве складывается, как и у родственников в семье. Дружные отношения - крепкие семьи, мир и благополучие. Ведь как приятно украинцу, приехавшему, к примеру, в восточные регионы Украины, чувствовать себя своим (не большинством, не меньшинством), разговаривая по-украински. Абсолютно аналогично будет чувствовать себя русский в западных регионах, разговаривая на русском.
Давайте не поддаваться на провокации людей, действительно говорящих на чужом нам языке (Януковичи, Симоненки, Витренки, Ющенки, Тимошенки, Буши, Путины, Лужковы... Да сколько их в мире пытаются сесть нам на голову!). Это они нас заставляют верить: (цитирую escaper) "що мови української небуло і небуде", или "Україні загрожує російська мова". Они переключают внимание с главного на эфемерное, хотят нашими руками, а может и ... (боюсь накаркать - кто знает до чего они додумаются?), решить проблемы свои и своих бизнес-групп да родственников в придачу.

Це повідомлення відредагував Ктото: 15.8.2008, 22:28

13-den
повідомлення 16.8.2008, 8:21
Порядковий номер повідомлення #43

Анти-політик

З: Станиславов
Мешканець №: 224
Подякували: 61 раз

Треба бути патріотом в серці, а не на словах...
Зараз патріотизм став модною течією. Тому Українці стають подібні до патріотів америки - в них там на рахунок цього взагалі повний фанатизм!
Я не кажу що не треба бути патріотом своєї рідної країни. А от фанатизм - це страшна річ!
За довгий час історії світу можна пригадати багато конфліктів які спричинили фанатизм до релігії, до патріотизму...
Подумайте!!! та зрозуміцье це!!!

Ктото
повідомлення 23.8.2008, 22:18
Порядковий номер повідомлення #44

Фанатик

Украина является страной многонациональной, поэтому быть патриотом – не значит быть националистом (любым). Нужно быть патриотом государства (которое, как известно, состоит из граждан). Граждане, работающие в государстве и платящие налоги, являются куда большими патриотами, чем «заробітчани-нелегали» за границами (любыми), работающими на свой карман.

13-den
повідомлення 24.8.2008, 11:53
Порядковий номер повідомлення #45

Анти-політик

...чем «заробітчани-нелегали» за границами (любыми), работающими на свой карман.
- - -
Я это не поддерживаю, но их бы и небыло если бы в Украине всё было так же легко и просто...
Еслибы налоги шли на нужные цели, а не оседали в карманах чиновников...

Ктото
повідомлення 24.8.2008, 16:55
Порядковий номер повідомлення #46

Фанатик

Цитата(13-den @ 24.8.2008, 11:53) «
...чем «заробітчани-нелегали» за границами (любыми), работающими на свой карман.
- - -
Я это не поддерживаю, но их бы и небыло если бы в Украине всё было так же легко и просто...
Еслибы налоги шли на нужные цели, а не оседали в карманах чиновников...

Дело в том, что «заробітчани-нелегали» едут жить и зарабатывать деньги там где (цитирую): "легко и просто...", а голосуют на украинских выборах (где тяжелее и сложнее - так, по-видимому?). В одном только Неаполе их около 200 тыс. Налоги они при этом Украине не платят. Цитирую: "Если бы налоги шли на нужные цели, а не оседали в карманах чиновников..." - может всем гражданам не платить налоги? smile.gif Как же тогда быть с государством, с его независимостью, за которую «заробітчани-нелегали» ратуют едва ли не больше всех?

Если всю страну перекещивают и заставляют говорить на украинском языке, а не решают эти вопросы, становится ли лучше с экономикой (краеугольным камнем благосостояния граждан)? 

Це повідомлення відредагував Ктото: 24.8.2008, 17:00

Йа_ЯбЛуЧкО_XD
повідомлення 30.8.2008, 21:38
Порядковий номер повідомлення #47

Яблучна:)

З: if.ua
Мешканець №: 230
Подякували: 74 раз

Коли починають російською, то я говорю українською. Якшо людина мене не розуміє, то переходжу на російську)

ІЛЛЯ
повідомлення 31.8.2008, 12:30
Порядковий номер повідомлення #48

Новенький

З: СТАНІСЛАВІВ
Мешканець №: 251
Подякували: 0 раз

все ще залежить від ситуації якщо людина насправді нерозуміє вашої мови то треба переходити до якогось компромісу ну то як на мене а щодо російської то я вважаю її іноземною мовою але знати іноземні мови зара потрібно ...тому....тре знати..

Ктото
повідомлення 7.9.2008, 1:07
Порядковий номер повідомлення #49

Фанатик

Цитата(ІЛЛЯ @ 31.8.2008, 12:30) «
все ще залежить від ситуації якщо людина насправді нерозуміє вашої мови то треба переходити до якогось компромісу ну то як на мене а щодо російської то я вважаю її іноземною мовою але знати іноземні мови зара потрібно ...тому....тре знати..

Вы считаете, что русский язык для Украины – иностранный, значит и большинство населения Украины для Вас - иностранцы, соответственно и живут они там, где родились (за границей – по Вашему?).

Я же считаю: русский язык для Украины (в нынешних её границах) родной, соответственно носители этого языка - полноправные граждане Украины.

Sashok
повідомлення 8.9.2008, 12:56
Порядковий номер повідомлення #50

не гиндлюй зо мнов

З: Ahfyrsdcmr
Мешканець №: 10
Подякували: 83 раз

Цитата
соответственно носители этого языка - полноправные граждане Украины

в Росії також люди є "носители этого языка", але вони ж не є повноправними громадянами України, трактувати громадянство стосовно мови чи навпаки, це трохи неправильно, навіть дуже неправильно

Ктото
повідомлення 8.9.2008, 17:29
Порядковий номер повідомлення #51

Фанатик

Цитата(Sashok @ 8.9.2008, 12:56) «
 трактувати громадянство стосовно мови чи навпаки, це трохи неправильно, навіть дуже неправильно

Полностью с Вами согласен - и русскоговорящий и украиноговорящий житель Украины являются полноправными гражданами, имеющим право, в том числе на родной язык и на воспитание своих детей на своём родном языке, на получение информации на родном языке и на развитие своей культуры!!! Пусть граждане будут равноправными! Вместе со своей речью и культурой!

Це повідомлення відредагував Ктото: 8.9.2008, 17:31

greya
повідомлення 8.9.2008, 22:02
Порядковий номер повідомлення #52

Дівчина з передмістя

З: Тисменецьке передмістя
Мешканець №: 57

і татаромовні і угорськомовні і закарпатські русини і польськомовні - всі громадяни! але мова в Україні - як і сама Україна - державна і єдина. соромно має бути, що її не завжди поважають... ті самі громадяни.

13-den
повідомлення 8.9.2008, 22:46
Порядковий номер повідомлення #53

Анти-політик

Каждий гражданин любой страны мира прежде всего человек, а потом уже гражданин той страны в которой он живёт или родился!
- - -
В часности он имеет право выбирать что ему делать, на каком языке говорить, право на верования и религии (какого, кстати, в нашей стране не придерживаются) и так далее!
Вот моя скромная мысля!

Подякували:

Ктото
повідомлення 9.9.2008, 0:22
Порядковий номер повідомлення #54

Фанатик

Цитата(greya @ 8.9.2008, 22:02) «
і татаромовні і угорськомовні і закарпатські русини і польськомовні - всі громадяни! але мова в Україні - як і сама Україна - державна і єдина. соромно має бути, що її не завжди поважають... ті самі громадяни.

Эх, хорошо бы уважение было взаимным! smile.gif

greya
повідомлення 17.9.2008, 20:31
Порядковий номер повідомлення #55

Дівчина з передмістя

а від рідної землі поваги не треба чекати..... мало хто на таку повагу заслуговує.

Ктото
повідомлення 17.9.2008, 21:04
Порядковий номер повідомлення #56

Фанатик

Цитата(greya @ 17.9.2008, 20:31) «
а від рідної землі поваги не треба чекати..... мало хто на таку повагу заслуговує.

Опять в ход вместо аргументов идут метафоры. А где же в Ваших словах любовь к живым людям? Десяткам миллионов людей, которых обманули в 1991г? Которые голосовали за независимость, даже в страшном сне не предполагая, что у них начнут последовательно отбирать языковое пространство, телевидение, радио, образование, перепишут историю, а за свои интернациональные взгляды будут обзывать «москалями» и «пятой колонной»! Отсутствие гуманизма Вы маскируете поэтическими приёмами. Что ж, известный трюк.

Це повідомлення відредагував Ктото: 17.9.2008, 21:06

greya
повідомлення 17.9.2008, 21:17
Порядковий номер повідомлення #57

Дівчина з передмістя

"трюк"- ))))))))) нехай... та це "трюк" - щоб не уподібнюватись вам, та не розпалювати ворожнечі. для мене те що я українка і моя мова МАЄ бути українською - аргумент залізний! в Сербії та прибалтиці багато російськомовних, та вони не стають причиною таких навязливих дискусій....

любий Ктото! бажаю вам колись зрозуміти значення моїх аргументів. адже це - елементарні речі. елементарна повага. говоріть - якою завгодно мовою, але цінуючи Україну, та її незалежність -  не можна неповажати її право на державну і власну, унікальну і таку чудову мову!! моя мова - неперевершена і як на мене сексуальніша навіть за французьку!  wink.gif  

...ще раз бажаю, бодай би спробувати обдумати мої аргументи - воні прості. було б бажання.... (ой це я про сексуальність через мову згадала rolleyes.gif )

Ктото
повідомлення 17.9.2008, 21:26
Порядковий номер повідомлення #58

Фанатик

Цитата(greya @ 17.9.2008, 21:17) «
 щоб не уподібнюватись вам, та не розпалювати ворожнечі.

Это клевета!

Потрудитесь процитировать меня, что бы подтвердить Ваши слова!

Це повідомлення відредагував Ктото: 17.9.2008, 21:31

greya
повідомлення 17.9.2008, 21:49
Порядковий номер повідомлення #59

Дівчина з передмістя

знаки оклику не змінять загальної картини... співчуваю вашому таки не розумінню моїх аргументів, які залишаються поза вашим пильним оком. 

ми з вами таки дійсно говоримо чужими один одному мовами..... і виявляється "Коли до вас говорять чужою мовою..." - вона завжди залишатиметься чужою, як добре ми нею б не володіли.

~ The end ~

Ктото
повідомлення 17.9.2008, 22:29
Порядковий номер повідомлення #60

Фанатик

Цитата(greya @ 17.9.2008, 21:49) «
знаки оклику не змінять загальної картини
ми з вами таки дійсно говоримо чужими один одному мовами

Витание в облаках своих фантазий и ни единого стоящего аргумента! Полный отрыв от реальности!

На счет разных языков - согласен. Я не говорю языком клеветы, а свои слова стремлюсь подтверждать фактами.

Вы обвиняете меня голословно. Это называется клеветой! Такова цена Ваших аргументов...

Це повідомлення відредагував Ктото: 17.9.2008, 22:30

11 Сторінки V  < 1 2 3 4 5 > » 
   Відповісти   Створити нову тему

RSS Текстова версія форуму; Котра година: 20.8.2025, 16:21