Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
11 Сторінки V  « < 3 4 5 6 7 > »   
   Відповісти   Створити нову тему
> Коли до вас говорять чужою мовою...
Ктото
повідомлення 28.9.2008, 21:49
Порядковий номер повідомлення #81

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 143
З нами з: 8.6.2008
Мешканець №: 184
Подякували: 9 раз



Цитата(Ptashechka @ 28.9.2008, 20:34) «
І я про теж . Але хто його зрозуміє? Просто не спілкуватимуться і все. Але він пише російською і всі з ним спілкуються. Питання: чому коли ти напишеш на російському форумі українською - тобі ніхто не відповість, а якщо і відповідять, то даю 100% гарнтію, що то буде українець. Споримо? Створіть топік на якомусь регіональному форумі росіії (типу, нм). Впевнена, можери ваш топік... видалять!!!
З.І. якось на отвєтах.мейл.ру задала питання українскьою. просте. ніхто не відписав. на теж питання російською прийшло чимало відповідей. Хто роз'яснить мені чому?


Видите ли, в том, что Вы отрицаете существование русского языка и кроется разгадка.

В Российской Федерации живут граждане России (в том числе и русские), они разговаривают на русском (не на российском - нет такого языка), с украинским не сталкивались и потому его в большинстве своём не понимают. У нас же живут граждане Украины (в том числе и русские), которые разговаривают как на русском, так и на украинском, причём понимают друг друга прекрасно.

Поэтому писать на российском форуме по-украински бессмысленно. А вот если вы напишете на форуме, к примеру, Восточной Украины (на русском), то вас поймут.

Граждане Украины могут общаться как на русском, так и на украинском (правда, имеются региональные предпочтения - из-за этнических отличий). Двуязычие - это уникальная (по отношению к России) особенность Украины.



Цитата(greya @ 28.9.2008, 21:16) «
....ну це з Вашого боку - вже більш ніж не повага. я подібного не писала. проте бути не вихованим - теж ваше право....  cool.gif


Любили бы свою родную речь, писали бы на ней грамотно!

Це повідомлення відредагував Ктото: 28.9.2008, 23:26
 
Barkas.if
повідомлення 28.9.2008, 22:32
Порядковий номер повідомлення #82

ВІТЕР


Хто: Мешканець
Повідомлень: 140
З нами з: 28.7.2008
З: м.Івано-Франківськ
Мешканець №: 211
Подякували: 11 раз



Цитата(Ptashechka @ 28.9.2008, 20:34) «
І я про теж . Але хто його зрозуміє? Просто не спілкуватимуться і все. Але він пише російською і всі з ним спілкуються. Питання: чому коли ти напишеш на російському форумі українською - тобі ніхто не відповість, а якщо і відповідять, то даю 100% гарнтію, що то буде українець. Споримо? Створіть топік на якомусь регіональному форумі росіії (типу, нм). Впевнена, можери ваш топік... видалять!!!
З.І. якось на отвєтах.мейл.ру задала питання українскьою. просте. ніхто не відписав. на теж питання російською прийшло чимало відповідей. Хто роз'яснить мені чому?

+100

Цитата(Ктото @ 28.9.2008, 21:49) «
Любили бы свою родную речь, писали бы на ней грамотно!

В нас виявляється вже не мова, а "рєчь"...
 
Ктото
повідомлення 28.9.2008, 23:12
Порядковий номер повідомлення #83

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 143
З нами з: 8.6.2008
Мешканець №: 184
Подякували: 9 раз



Цитата(Barkas.if @ 28.9.2008, 22:32) «
В нас виявляється вже не мова, а "рєчь"...


Если Вам угодно - "мова" (русские синонимы: речь, язык) тоже имеет правила. Соблюдение этих правил и означает уважение к "мове".

Це повідомлення відредагував Ктото: 28.9.2008, 23:13
 
escaper
повідомлення 29.9.2008, 0:20
Порядковий номер повідомлення #84

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 117
З нами з: 10.8.2008
З: Івано Франківськ
Мешканець №: 223
Подякували: 20 раз



КТОТО а ти звернув увагу на те що не відповідаєш на питання інших? чому так?

В мене ідея зробим російську мову державною, російський флот на території країни вже є, відмовимся євроінтеграції, впустим ще більше росіян і назву країни поміняєм з України на РОСІЮ. І ти КТОТО і такі вперті люди як ти нарешті зможуть без жодних перешкод (яких ітак НАЖАЛЬ нема) говорити по російськи. А якщо хтось посміє виступити проти-- дружній народ перекриє нам газ чи ще щось.

давай на секунду уявим що російська стала державна- і що по твоєму далі?? кому стане легше? ліпше?

П.С. чекаю відповідь, але таку знає, чітку, а не так....... ніпрощо.

Це повідомлення відредагував escaper: 29.9.2008, 0:25


Подякували:
 
Sashok
повідомлення 29.9.2008, 16:15
Порядковий номер повідомлення #85

не гиндлюй зо мнов


Хто: Мешканець
Повідомлень: 922
З нами з: 24.9.2007
З: Ahfyrsdcmr
Мешканець №: 10
Подякували: 83 раз



Цитата
КТОТО а ти звернув увагу на те що не відповідаєш на питання інших?

можу поспорити шо зара і мене проігнорує, або тупо відморозиться
значить так:
нарахунок Русского язика, я в тебе просив шоб ти писав для розуміння, бо знаєш шо це має 2 різні значення, ну не хочеш то як хочеш...
Якшо ти добре розбираєшся в історії, то можливо знаєш шо був такий літописець як Мелетій Смотрицький жив і творив у 16-17 століттях, він виразно пояснив у своїй праці "Граматика слов'янська", що є руська і словенська(церковно-слов'янська): «Славέнски прεвóдимъ, Оудέржи язык(ъ) свóй ω(т) зла / и оустнЂ́ своЂ έжε нε гл̃áти лсти:
Руски исто(л)кóвуεмъ / Гамýй языкъ свой ω(т) злогω, и оуста твои нεхай нε мовятъ зрады.»? ну так шо таке "русский": Гамуй язик свій...
перша згадка коли в Російській Імперії їхня мова згадується як "русский" у "Практическая русская грамматика" яку написав Греч Н.И. в 1827 році, саме тоді було вперше вжито "русская грамматика" та "русский язык" у сучасному розуміння. До того були лише "российский язык" и "российская (словеноросская) грамматика". "Российский" и "русский" вживалися паралельно до середини 1840-х років, після чого словосполучення "российский язык" у Росії зникло.
Тоді ж і 1840-х роках почала вимальовуватися нова маніпулятивна синонімія "русский=великорусский" (яка остаточно затвердилася у 1918 році) . Про це вже писав В.Даль.
"Каковà академія, которая издаетъ словарь — Церковно–славянскій и русскій, прибавляя къ этому языка, и не языковъ? — И это была уже уступка съ ея стороны, кажется Давыдову; она изготовила было простое заглавіе: Русскаго языка. "
"Толковый словарь живаго великорусскаго языка" ... словаря з такою назвою Даль не писав. Справжня авторська назва — «Толковый словарь великорусского наречия русского языка». Цю назву навмисно переробили ще за життя вченого "российские" лінгвісти в угоду політики "российского" царського режиму. Можна сказати шо в руську мову тоді входить 3 мови: Великороська(російська), Білоруська(білоруська) і Малороська(українська), але в даному випадку усі на Україні спілкуються руською тіки різними діалектами, але...(інфа для роздумів, не моя думка):
взагалі в російській мові яку ти називаєш "русским" відсоток лексичних співпадінь з іншими слов'янськими мовами складає 30-40%, на відмінну від української чи білоруської (70-80%), я говорю це до того шо ці 30-40% якраз напевно получили із-за впливу церкви, незабувай шо на території бувшого ядра сучасної Росії, була Московія, де ніколи слов'ян не було(і не треба мені розказувати міфи шо вони нізтого нізчого туда поперлись), навідмінну від території сучасної України (і Східна Україна теж, де в селах досі чути українську чи суржик).
Раджу почитати «Парижский словарь московитов» (1586), В.Лудольфа «Грамматика языка московитов» (1696), Ф.Карин «Письмо о преобразителях российского языка» (1778) - подивись який рік, і яка мова згадується...


Подякували:
 
greya
повідомлення 30.9.2008, 11:03
Порядковий номер повідомлення #86

Дівчина з передмістя


Хто: Мешканець
Повідомлень: 921
З нами з: 24.11.2007
З: Тисменецьке передмістя
Мешканець №: 57
Подякували: 61 раз



Sashok - супер... такий ріспект, що ти навіть уявити не можеш...

2 Ктото: якби ви лиш знали яке задоволення я відчуваю спілкуючись своєю мовою...! - у.... неперевершене відчуття.... бо моя мова ну така...така .... різнобарвна, мелодійна, поетична, геніальна, спортивна, весела,цікава, мяка, мамина ( smile.gif ) ....наукова, і сильна, неосяжна і дивовижна. дивовижна (ще раз) і дивуюча! "грамотно" - ну тут перепрошую за орфографічні помилки... соромно, соромно.... але не за діалектизми! бо це - моя мова))) і вона така гнучка! по неділях по українському радіо йде програма, в якій вказують на найбільш вживані помилки у мові, так от, та програма йде відколи я себе памятаю, і щоразу воин мене дивують! щоразу є що сказати! бо глибина мови і її науковості - справді вражає! і я пишаюсь тим, що моя мова взяла у свій час, як то кажуть, бронзу)) серед усіх інших мов!

тому перепрошую, що я своїм помірним розвитком ще лиш розкриваю для себе усі особливості і правила своєї прекрасної і величної мови. повірте, я дуже намагаюсь писати "грамотно"... і мені щиро соромно, коли це не виходить...  rolleyes.gif



доречі, до адмінів які часто критикують розвиток теми.

тема якраз "по темі" - адже вже саме спілкування тут - можна почати словами "коли до вас говорять чужою мовою...." і нормальним є все що тут пишемо, воно чудово відображає настрої людей та їх погляди. і може хтось колись з "сильних світу цього" загляне на такий форум і переконається, що навіть нашому поколінню далеко не байдуже, чи у битві з "чужими мовами" українська залишиться господинею у рідному домі....



пост присвячую своїм бабусі і дідусю, які так і не вивчили досконало російської мови і пропрацювали на своїх роботах віддано і щиро носячи штам "бандеровці"....

Це повідомлення відредагував greya: 30.9.2008, 11:03
 
Majesty
повідомлення 30.9.2008, 16:17
Порядковий номер повідомлення #87

Драконоподібний мамонт


Хто: Технічний відділ
Повідомлень: 1486
З нами з: 21.9.2007
З: Франик
Мешканець №: 4
Подякували: 161 раз



Цитата
доречі, до адмінів які часто критикують розвиток теми.

Адміни не проти розвитку теми і думок мешканців. Проти особистих образ та різких висловлювань.

Мені комфортніше розмовляти українською )) це круто
 
Ктото
повідомлення 30.9.2008, 17:30
Порядковий номер повідомлення #88

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 143
З нами з: 8.6.2008
Мешканець №: 184
Подякували: 9 раз



Я очень рад, что сообщения стали осмысленней, доказательней, а главное грамотней!

Приятно общаться в таком ключе.

Стало видно, что любовь к родному языку, для многих из Вас не лозунг, не простой звук. И Вы никому не позволите заявлять, что украинского языка (равно как и украинцев) не существует!

Раздражает (не на этом форуме), что иногда люди агитируют за украинский язык, не переставая писать сообщения на русском (стесняются, что ли родной речи? sad.gif ). Это выглядит неискренне. Я думаю, что подавляющее большинство граждан Украины понимают украинскую речь (равно как и русскую). 

Цитата(greya @ 30.9.2008, 11:03) «
 Ктото: якби ви лиш знали яке задоволення я відчуваю спілкуючись своєю мовою...

Прекрасно, что Вы можете без ограничений общаться на своём родном языке, учить ему своих детей, наконец, просто находиться в своём родном языковом информационном пространстве. Я искренне рад за Вас! По-настоящему искренне!!!  
 
greya
повідомлення 4.10.2008, 10:46
Порядковий номер повідомлення #89

Дівчина з передмістя


Хто: Мешканець
Повідомлень: 921
З нами з: 24.11.2007
З: Тисменецьке передмістя
Мешканець №: 57
Подякували: 61 раз



....а я не можу ще такого написати... бо українець, що не розмовляє українською - якось навіть не звучить.
 
Sashok
повідомлення 5.10.2008, 19:25
Порядковий номер повідомлення #90

не гиндлюй зо мнов


Хто: Мешканець
Повідомлень: 922
З нами з: 24.9.2007
З: Ahfyrsdcmr
Мешканець №: 10
Подякували: 83 раз



ну тут багато залежить від умов, від яких він нерозмовляє...
 
greya
повідомлення 5.10.2008, 22:17
Порядковий номер повідомлення #91

Дівчина з передмістя


Хто: Мешканець
Повідомлень: 921
З нами з: 24.11.2007
З: Тисменецьке передмістя
Мешканець №: 57
Подякували: 61 раз



нехай, я ж не звинувачую, просто кажу -  що не можу бути рада за людину, котра не говорить на мові своєї держави...  це ж сумно....(
 
КрішнА
повідомлення 6.10.2008, 10:58
Порядковий номер повідомлення #92

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 96
З нами з: 27.7.2008
З: КоломийкО-ФранківськО)))
Мешканець №: 209
Подякували: 3 раз



вибачайте що вклинююсь але от в Швейцарії здається кілька державних мов))і нічо ніхто не скаржиться начебто)кожен вибрав зручну мову і балакає)
 
greya
повідомлення 6.10.2008, 11:45
Порядковий номер повідомлення #93

Дівчина з передмістя


Хто: Мешканець
Повідомлень: 921
З нами з: 24.11.2007
З: Тисменецьке передмістя
Мешканець №: 57
Подякували: 61 раз



а от у Франції, Англії, Іспанії, Італії(не зважаючи на близькість з Францією), Польщі, Швеції, Фінляндії, США, Мексиці(а вони теж би могли взяти другу мову - може б жили ще краще..), Греції, Люксембурзі ітд. ітд. тдж. ітд. ітд. - державна мова одна. Перепрошую, та я не чула, що там погано живуть..... huh.gif
 
Barkas.if
повідомлення 6.10.2008, 17:33
Порядковий номер повідомлення #94

ВІТЕР


Хто: Мешканець
Повідомлень: 140
З нами з: 28.7.2008
З: м.Івано-Франківськ
Мешканець №: 211
Подякували: 11 раз



Цитата(КрішнА @ 6.10.2008, 10:58) «
вибачайте що вклинююсь але от в Швейцарії здається кілька державних мов))і нічо ніхто не скаржиться начебто)кожен вибрав зручну мову і балакає)

Ну вони матеріально багатоі... а духовно?
 
time4you
повідомлення 24.10.2008, 15:16
Порядковий номер повідомлення #95

Прибулець


Хто: Мешканець
Повідомлень: 5
З нами з: 24.10.2008
З: Україна, Луганськая обл.
Мешканець №: 452
Подякували: 0 раз



Вибачте, але яке ви маєте право забороняти людині розмовляти тією мовою, до якої вона звикла?
КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ
Стаття 10. Державною мовою в Україні є українська мова.
Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування
української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території
України.
В Україні гарантується вільний розвиток, використання і
захист російської, інших мов національних меншин України.

Держава сприяє вивченню мов міжнародного спілкування.
Застосування мов в Україні гарантується Конституцією України
та визначається законом.
Стаття 11. Держава сприяє консолідації та розвиткові
української нації, її історичної свідомості, традицій і культури,
а також розвиткові етнічної, культурної, мовної та релігійної
самобутності всіх корінних народів і національних меншин України.


Дякую за увагуsmile.gif

Це повідомлення відредагував time4you: 24.10.2008, 15:39
 
Sashok
повідомлення 24.10.2008, 22:08
Порядковий номер повідомлення #96

не гиндлюй зо мнов


Хто: Мешканець
Повідомлень: 922
З нами з: 24.9.2007
З: Ahfyrsdcmr
Мешканець №: 10
Подякували: 83 раз



Цитата
Вибачте, але яке ви маєте право забороняти людині розмовляти тією мовою, до якої вона звикла?

Особисто я також проти цього, але незабувай шо в Україні живуть також і українці, і їхні права також має хтось захищати, а коли пропагування мови одної з меншин тіснить корінну, то з цим шось треба робити???

п.с. наші закони то фігня sad.gif..... хоча конституція досить непогано написана, але багато хто її порушує...


Подякували:
 
greya
повідомлення 25.10.2008, 14:26
Порядковий номер повідомлення #97

Дівчина з передмістя


Хто: Мешканець
Повідомлень: 921
З нами з: 24.11.2007
З: Тисменецьке передмістя
Мешканець №: 57
Подякували: 61 раз



))) навіть якщо дуже хотіти - заборонити шось людині не можливо. і навіть говорити таке - смішно. прикол в тому, що російськомовні жителі активно користуються своїм і без того дозволеним право. а українська, як державна - не доволі захищена якраз. і тут лиш субєктивні думки, закон ми ще не змінимо словами... просто діємо за законом - маємо власну думку, і захищаємо право на державну мову)

для точності - тема звучить як ситуативна! 

smile.gif
 
Strange_V
повідомлення 26.10.2008, 0:26
Порядковий номер повідомлення #98

Городянин


Хто: Мешканець
Повідомлень: 438
З нами з: 12.1.2008
З: Франківськ
Мешканець №: 88
Подякували: 56 раз



Маленьке ІМНО про дискусії щодо мов - це не має смислу. Хоча і кажуть, що в дискусії народжується істина.. це питання "холіварне" по своїй суті, навряд можливо переконати в чомусь опонента (як однієї так і іншої сторони).
 
time4you
повідомлення 27.10.2008, 8:54
Порядковий номер повідомлення #99

Прибулець


Хто: Мешканець
Повідомлень: 5
З нами з: 24.10.2008
З: Україна, Луганськая обл.
Мешканець №: 452
Подякували: 0 раз



Цитата(Sashok @ 24.10.2008, 21:08) «
Особисто я також проти цього, але незабувай шо в Україні живуть також і українці, і їхні права також має хтось захищати, а коли пропагування мови одної з меншин тіснить корінну, то з цим шось треба робити???

п.с. наші закони то фігня sad.gif ..... хоча конституція досить непогано написана, але багато хто її порушує...

Будьте ласкаві, наведідь приклад(аргументований), де пропаганда російської мови тіснить українську?
 
escaper
повідомлення 27.10.2008, 9:59
Порядковий номер повідомлення #100

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 117
З нами з: 10.8.2008
З: Івано Франківськ
Мешканець №: 223
Подякували: 20 раз



Цитата
Стаття 10. Державною мовою в Україні є українська мова.
Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування
української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території
України.

деякий час назад- памятаю, здається в Криму, хотіли запровадити навчання на українській мові в школах (ну чи щось в цьому роді) то що було??? Всі в один голос кричали що вони проти.
тепер друге:
закон про дубляж фільмів на українську мову- тоже викликав багато "шуму" - бо всім краще дивитись фільми з російською озвучкою.


Цитата
Особисто я також проти цього, але незабувай шо в Україні живуть також і українці, і їхні права також має хтось захищати, а коли пропагування мови одної з меншин тіснить корінну, то з цим шось треба робити???

п.с. наші закони то фігня sad.gif ..... хоча конституція досить непогано написана, але багато хто її порушує...


повністю згідний +1
 

11 Сторінки V  « < 3 4 5 6 7 > » 
   Відповісти   Створити нову тему

 
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 2.5.2024, 10:03